Tade Lario starttaa Ranskan asfaltilla - "Vauhtia ja yritystä löytyy"

06.07.2017

Peugeot 208 RallyCup jatkuu Ranskassa tänä viikonloppuna ja Taisko "Tade" Lario on viivalla kartanlukijansa Tatu Hämäläisen kanssa. Kauden neljäs osakilpailu rallye du Rouergue ajetaan Rodezin ympäristössä perjantaina ja lauantaina.

CHL Sport Auto -tallissa kilpaileva kaksikko ajoi eilen onnistuneet testit ja nuotitus tapahtui viime viikonloppuna. Välipäivinä he ovat tarkastaneet erikoiskokeita videolta ja valmistautuneet tulevaan koitokseen tankkaamalla nestettä ja ravintoa. Lämpöä on yli 30 astetta ja se tarkoittaa että kilpa-autossa asteet liikkuvat 50-60 välillä.

- Eilinen testipäivä sujui hyvin. Ajoimme Rodezin alueella samanlaisella asfaltilla mitä itse rallissa ajetaan. Saimme hyvät säädöt autoon ja näimme myös miten rengas kuluu näissä olosuhteissa. Ilman lämpötila on 33 astetta varjossa ja asfaltti reilusti yli 50 astetta auringossa. Pitkät, yli 30 kilometriset pätkät tulevat olemaan hankalia renkaiden osalta, kertoo Tade Lario testistään.

Tällä hetkellä Lario on sarjassa seitsemäntenä ja junioreiden neljäs, kun viime osakilpailussa tuli keskeytys. Sarjan seitsemästä rallista kuitenkin vain viisi parasta lasketaan loppupisteisiin, joten kaikki on vielä mahdollista.

Viikonloppuna ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta pituudeltaan 206km. Tulevaa kilpailua varten Lariolla on selvät suunnitelmat.

- Tiet ovat nopeita ja heti avauspätkä on 35km pitkä. Kovaa pitää mennä, mutta samalla huolehtia siitä, että renkaat kestävät. Tasaisia aikoja ilman virheitä, niin uskon että ollaan korkealla. Vauhtia ja yritystä meiltä löytyy, sen voin luvata, päättää Lario.


Teksti: Tade Lario Tiedotus
Kuva: Bastien Roux


© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA