Tade Lario SM-sarjaan ja Ruotsin MM-ralliin

22.01.2017

Kausi 2017 lähtee käyntiin 21-vuotiaan Tade Larion osalta kahdella talvirallilla; Arctic Lapland Rally Rovaniemellä ja Ruotsin MM-ralli. Kalustona toimii jo hyvin tutuksi käynyt Peugeot 208 R2.

Viime kaudella paljon teknisistä ongelmista kärsinyt Lario lähtee uuteen kauteen hyvin valmistautuneena. Kuluvalla viikolla Lario kävi nuotittamassa ensin Monte-Carlo rallin, mistä hän jatkaa suoraan Tunturi-rallin testeihin ja nuotituksen pariin. SM-avauksen jälkeen on edessä Ruotsin MM-rallin valmistelut, mistä lähdetään hakemaan arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

- Olen erittäin iloinen, että pääsen aloittamaan uuden kauden kahdella huipputason rallilla. Tunturi on haastava ja pitkä kilpailu, mistä lähdetään hakemaan hyvää tulosta ja maaliinpääsyä. Sen jälkeen on helpompi lähteä Ruotsin MM-osakilpailuun, joka ajetaan jo kahden viikon kuluttua Tunturista. Ruotsi on kokonaan uusi kilpailu minulle ja paikalliset varmasti tarjoavat kovan vastuksen. Mielenkiinnolla odotan tulevia koitoksia ja SM-sarjaa, kommentoi Lario.

Arctic Lapland Rally, joka myös Tunturi-rallina tunnetaan, aloittaa tämän vuoden SM-sarjan Rovaniemellä 27.-28.1.2017. Lario starttaa kilpailuun SM3-luokassa numerolla 57. Kartanlukijana sarjassa toimii viime kaudelta tuttu Tero Nättiaho. Kaksikolla on mitalitavoite SM3-luokasta. Rallissa ajetaan kahden kilpailupäivän aikana 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 251km.

Rally Sweden, rallin MM-sarjan toinen osakilpailu, ajetaan perinteisesti Karlstadin ympäristössä 9.-12.2.2017. Kilpailupäiviä on neljä ja erikoiskokeita 18kpl yhteispituudeltaan yli 330km. Osa erikoiskokeista ajetaan Norjan puolella, kuten aikaisempina vuosina. 2-ohjaajana Ruotsissa toimii Larion pitkäaikainen kartanlukija Sami Ryynänen, joka pyrkii tukemaan Larion kansainvälisiä tavoitteita mahdollisimman paljon kauden aikana.

- Talvikauden jälkeen on tarkoitus hankkia lisää kokemusta eri pinnoilta ja sen eteen tehdään nyt määrätietoisesti töitä, jotta päästään ajamaan useissa eri olosuhteissa kauden aikana, valottaa Lario loppukauden suunnitelmiaan.

Tade Larion ja hänen kartanlukijoidensa suorituksia voitte seurata tuttuun tapaan Taden Facebook-sivuilta.

Seuraa:
tadelario.com
FB Tade Lario
FB Ralli SM
Ralli SM
Arctic Lapland Rally
Rally Sweden

Teksti: Tade Lario Tiedotus© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA