Tade Lario Puolan MM-ralliin

27.06.2016

Taisko "Tade" Lario ja hänen kartanlukijansa Sami Ryynänen osallistuvat ensi viikonloppuna ajettavaan Puolan MM-ralliin. Kaksikko ajaa RC4-luokassa Peugeot 208 R2 autolla, ranskalaisessa CHL Sport Auto -tiimissä. Kilpailu on Lariolle uran ensimmäinen MM-ralli ulkomailla.

- Todella hienoa osallistua Puolan ralliin. Tiet ovat nopeita ja kapeita, tarkkaan ajettavia. Myös uraa tulee varmasti, sillä tiepohjat ovat pehmeää hiekkaa. Lähdemme hakemaan hyvää nousujohteista kisaa ja sen myötä hyvää tulosta. Ensikertalaisena tässä rallissa täytyy muistaa, että kisa on pitkä, eikä se ratkea vielä ensimmäisillä pätkillä, kommentoi Tade Lario ennen nuotitusjakson alkua.

Parin päivän nuotituksen päätteeksi Lario ja Ryynänen osallistuvat torstaina shakedown-testierikoiskokeelle, jossa he ottavat ensikerran tuntumaa puolalaiseen tiestöön.

73. Rajd Polski eli Puolan ralli alkaa torstai-iltana yleisöerikoiskokeella ja päättyy sunnuntai-iltapäivällä. Reitillä on mittaa 21 erikoiskoetta ja 306km. Kisakaupunkina toimii Pohjois-Puolan Mikolajki. Ilmoittautuneita koko rallissa on 67 autoa ja Larion ajamassa RC4-luokassa (R2) 12. Luokassa on kuljettajia 8 eri maasta. Suomalaisia koko kilpailuun on ilmoittautunut viisi.

- Mitään pitempiä jatkosuunnitelmia MM-sarjan suhteen meillä ei ole, ajamme tämän rallin ja tarkoituksena on osallistua myös Suomen Neste ralliin. Puolan rallia olemme jo pitempään suunnitelleet ja se on erinomainen kilpailu saada ulkomailta MM-tason kokemusta sekä mitata vauhtia kovatasoisessa R2-luokassa, kertoo suunnitelmistaan Lario, jonka pääpaino on tänä vuonna Ranskan Peugeot 208 RallyCupissa.

Tuloksia ja kuulumisia voitte seurata tuttuun tapaan:
tadelario.com
FB Tade Lario
FB CHL Sport Auto

Teksti: Tade Lario Tiedotus
Kuva: Marko Koivunen


IN ENGLISH..© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA