Tade Lario podiumille Tahko SM-rallissa

15.03.2016

Tade Lario podiumille Tahko SM-rallissa

Viime viikonloppuna ajettiin Tahkolla SM-sarjan kolmas osakilpailu, joka samalla päätti talvikauden. Tade Lario yhdessä kartanlukijansa Pentti Tiaisen kanssa onnistuivat nousemaan SM3-luokan toiselle sijalle. Alkukauden vaikeuksien jälkeen parivaljakko lähti tavoittelemaan hyviä pistesijoja ja nousu podiumille talvikauden päätteeksi lämmitti kuljettajien mieltä.

Aivan Tahkon ympäristössä ajettu kilpailu starttasi perjantai-iltana kahdella erikoiskokella. Ensimmäisen päivän jälkeen sijoitus oli kovatasoisen SM3-luokan viides, eroa kärkeen kertyi tosin jo yli 20s, mikä ei kuitenkaan Taden menohaluja lannistanut:

- Otettiin tietoinen riski rengasvalinnassa ja valitsimme erilaiset pyörät alle kuin muilla. Riski ei kannattanut ja lumisella avauspätkällä auto luisui paljon, pitoon ei voinut luottaa pöperöllä. Lauantaina aiomme hyökätä toden teolla, ralli on vasta alussa ja kilometrejä on paljon edessä.

Lauantai aamuna keli oli plussan puolella, ja tiedossa olivat haastavat olosuhteet, kun loskaista lunta riitti tien pinnalla, mitä aurinko sulattaisi päivän mittaan lisää. Aamun ensimmäinen erikoiskoe kertoi kelin haastavuudesta, kun SM3-luokan johtaja keskeytti ulosajoon ja Tade nousi luokan neljänneksi. Aamulenkin erikoiskokeet tulivat sen jälkeen tarkkaillen tilannetta, vaikka EK5´llä Tade ajoikin kolmanneksi nopeimman ajan. Päivähuollossa eroa kärkeen oli kertynyt jo melkein minuutti ja kolmanteen sijaan reilu 15 sekuntia. Tiimin kanssa käytiin tilannetta läpi lounaalla ja päätettiin, että nyt on aika hyökätä:

- Tiedostimme yhdessä tiimin kanssa tilanteen, että vielä on kaksi erikoiskoetta jäljellä ja mitä tahansa voi tapahtua. Päätimme hyökätä ja tulla ns. tien täydeltä viimeiset erikoiskokeet, sillä eroa kolmanteen sijaan oli vain reilu 15 sekuntia, Tade selventää.

EK6 tuli jopa turhan poikittain ja ero kolmanteen sijaan kasvoi 0,5 sekuntia lisää. Tade ja kartanlukija Pena saivat kuitenkin hyvän fiiliksen päälle ja ajo maistui. Kaksikko lähti viimeiselle yli 23km pitkälle taipaleelle sisua uhkuen, kaasupoljinta ei säästeltäisi yhtään. Luokan tiukka kärkikamppailu oli vielä kesken ja edelle lähtenyt Juuso Nordgren oli ajanut penkkaan, jonka ohitettuaan Tade tiesi olevansa nyt kiinni podiumissa. Hermot pitivät loppuun asti ja hyökkäys onnistui, taululla komeili luokan toiseksi nopein aika. Pohjat ajanut Jukka Korhonen otti kotikilpailustaan voiton, mutta Tade ja Pena nappasivatkin kakkossijan vain sekunneilla ennen Anssi Rytköstä. Maalissa kaksikko oli riemua täynnä, kun nelossija vaihtui podiumin toiseksi korkeimmalle askelmalle.

- Viimeisen erikoiskokeen hyökkäys onnistui ja tulimme paikka paikoin jo vähän katkolla. Ohitimme ulosajaneen Nordgrenin ja tiesin siinä kohtaa, että ilman hölmöilyjä kolmas sija on taskussa. Päätin silti pusertaa loppuun asti ja maalilipulle tulimme aivan sladissa. Kerkesimme jo tuulettaa kartturin kanssa kolmatta sijaa, ennen kuin katsoimme muiden pätkäajat. Olimmekin nousseet Rytkösen ohi sekunneilla luokan toiseksi ja voin kertoa että tunnelmat olivat korkealla. Korhosen Jukalle jäimme voitosta yli minuutin, mutta hopea ei ole häpeä tässä luokassa, taso on erittäin kova. Mukava päättää talvikausi hyvään tulokseen, jälleen nähtiin että viimeisen pätkän maalissa ne sijoitukset vasta ratkaistaan. Iso kiitos talvikaudesta kaikille tiimin jäsenille ja yhteistyökumppaneille, lähdemme haastamaan muut myös seuraavaan SM-ralliin kesäkuussa. Sitä ennen meillä on muita suunnitelmia, joista tiedotamme lähiaikoina, kertoi Tade Lario kisan päätyttyä, tyytyväinen ilme kasvoillaan.

Pysykää kuulolla, pian selviää mihin Tade ja kumppanit suuntaavat seuraavan kerran!

Kisojen kuulumisia ja tuloksia voitte seurata näiltä kotisivuilta sekä facebookista.

tadelario.com
FB: Tade Lario.

--
LOPPUTULOKSET: Tahko SM Ralli SM3-luokka

1. Jukka Korhonen 1:02:23,3
2. TAISKO LARIO +1:16,0
3. Anssi Rytkönen +1:22,9
4. Tommi Hatakka +2:34,3
5. Niko Mäkinen +2:48,8
--

Videokooste Tahko SM rallista:

Tahko SM Ralli Tade Lario

Talvikauden viimeisessä rallissa Tahkolla ajoimme SM3-luokan sijalle 2. ja yleiskilpailussa olimme 19. Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mukana menossa! Hyvän tuloksen pohjilta on mukava jatkaa kohti kesää ja uusia haasteita! ;) Ohessa videota kisasta by J.Jalovaara. #2nd #RalliSM #WinterSeason #Finished #WaitingForNewChallengesLast rally of winter season went well for us, we were 2nd R2 and 19th o/a in Tahko rally. Thanks for everybody! It´s really nice to continue towards summer and new challenges, with this good result. Video by J.Jalovaara!

Julkaissut Tade Lario 14. maaliskuuta 2016


© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA