Mikkelin SM-ralli virheiden sävyttämä, tulos kohtuullinen.

02.03.2016

Viime viikonloppuna ajettu SM Vaakuna ralli Mikkelissä tarjosi kunnon talviolosuhteet ja hienoja teitä. Jo ennen kilpailua oli tiedossa, että SM3-luokan taistelu kärkisijoista tulee olemaan todella tiukkaa. Valitettavasti toive ehjästä ja virheettömästä kilpailusta kariutui lauantaiaamun ensimmäisellä lenkillä, kun ajovirheet tiputtivat meidät kauas kärjestä.

Perjantai oli pitkä päivä, kun lähdimme jo kuuden jälkeen aamulla nuotittamaan reittiä. Koko päivän nuotituksen jälkeen oli vain pari tuntia aikaa valmistautua kilpailun lähtöön Mikkelin raviradalta. Ensimmäinen pikataival, yleisöerikoiskoe, oli poikkeuksellinen Suomessa, sillä kaksi autoa starttasi rinta rinnan kahdelle radalle. Radat ristesivät sillan yli ja ali, joten autot kiersivät molemmat radat. Me avasimme rallin luokan 3. nopeimmalla ajalla. Seuraava erikoiskoe olikin 15km pitkä metsäpätkä, jossa meillä oli myös läheltä piti tilanne hirven kanssa. Ensimmäisen päivän ja kahden ajetun EK´n jälkeen pidimme hallussamme luokan 4. sijaa, mutta eroa toiseen sijaan oli vain 1,3s ja kärkeen 7,5s.

Lauantaiaamuna kaikki luokan kärkinimet olivat menohaluja täynnä ja niin olimme mekin. Heti aamun ensimmäisellä jäimme lähdössä sutimaan paikoilleen ja menetimme aikaa. Seuraavalle erikoiskokeelle lähettiin taktiikalla nyt tai ei koskaan! EK4 lähti hyvin käyntiin ja ajo maistui. Valitettavasti pieni riskinotto kostautui yhdessä risteyksessä, kun jarrutus jäi liian myöhäiseksi. Auto hyppäsi nyppylältä sen verran pitkälle, ettei edessä olevaan risteykseen ollut mitään mahdollisuuksia kääntää. Menimme suoraksi siiman alle ja jäimme lumihankeen jumiin. Yleisö tuli apuun ja työnsi meidät takaisin tielle, mutta aikaa kului yli 30s. Noin suuri tasoitus muille tarkoitti podium sijojen hyvästelyä. Tipuimme kahdeksanneksi ja ralli tuntui olevan käsitelty osaltamme. Seuraavat pari erikoiskoetta ajelimme ns. varman päälle, mutta niihinkin mahtui liikaa aikaa vieviä sladeja.

Viimeiset kaksi erikoiskoetta, EK7 ja 8, olivat luonteeltaan erilaisia. Isoa valtiontietä kokonaan ja pituutta näillä kahdella oli yhteensä 45km. Otimme loppukilpailun testimielessä ja päätimme kokeilla Pirellin 8mm lumipyörää. Pitkällä EK7´llä edellä ajanut kilpakumppani teki virheen ja jäi hankeen jumiin, joten nousimme tuloslistalla ylöspäin. Kellotimme 3. nopeimman ajan seiskalla ja viimeiselle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan. Maalissa olimme nousseet luokan 5. sijalle ja saimme tärkeitä pisteitä sarjaa ajatellen. Luokan suuren ilmoittautujamäärän vuoksi viisi autokuntaa palkittiin ja pääsimme suihkuttamaan kuohujuomaa maalilavalla. Palkinnot jaettiin Hotel Vaakunan tiloissa illalla.

Virheiden vuoksi meillä ei ollut mahdollisuuksia parempiin sijoituksiin. Talvikaudesta on jäljellä enää yksi kilpailu, Tahko SM ralli 11.-12.3. , joten enää ei epäonnistumisia saa tulla. Tahkolle lähdemme hakemaan ehjää kilpailua ja haastamaan muut toden teolla. Ei muuta kuin ns. uutta matoa koukkuun!

Kisojen kuulumisia ja tuloksia voitte seurata näiltä kotisivuilta ja facebookista.

Rallitervesin, Tade

--
LOPPUTULOKSET: SM Vaakuna-ralli SM3-luokka

1. Juuso Nordgren 1:02:45,9
2. Jukka Korhonen +42,9
3. Anssi Rytkönen +1:00,3
4. Pyry Ovaska +1:32,7
5. TAISKO LARIO +1:44,2
6. Henrik Pietarinen +2:24,4
7. Samuli Vuorisalo +2:29,8
--

Videokooste SM Vaakuna-rallista:© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA