Onnistunut viikonloppu takana, varmalla taktiikalla Mikkeliin!

22.02.2016

Huonojen keliolosuhteiden vuoksi toissaviikon Telakone-ralli jouduttiin perumaan, joten päätimme ajaa Pohjanmaa-rallin lisäksi myös SM rallisprintin Lopella. Viime viikonlopun testikilpailuista tuloksena oli kaksi palkintosijaa ja ehjä auto.

Lauantaina aloitimme Pohjanmaa-rallin 2-vetoisten pohja-ajalla ja yleiskilpailun toiseksi nopeimmalla ajalla. Seuraavalla erikoiskokeella pienet virheet pudottivat meidät kuitenkin luokan kärjestä 5 sekunnin päähän ja loput pätkät saimme ajaa tosissamme kilpaa luokan voitosta. Huoltotauon jälkeen aloitimme takaa-ajon pohja-ajalla. Ennen viimeistä erikoiskoetta olimme toisena vain 1,4s kärkeen, mutta taaksekaan ei ollut kuin 1,0 sekuntia. R2-luokan tasaisuus on ihailtavaa, sekuntitaistelua loppuun asti. EK7´n maalissa tulokset olivat selvillä. Hävisimme voiton 3,2 sekunnilla Tommi Järviselle, mutta pidimme 2. sijan. Tasainen kilvanajo on aina mukavaa, niukasta tappiosta huolimatta olimme tyytyväisiä testiralliin. Auto toimi hyvin, kyseessä oli ensimmäinen testi tunturin ulosajon jälkeen. Kävimme pokkaamassa pytyt ja matka jatkui myöhään yöllä kohti Loppea.

Muutaman tunnin yöunien jälkeen SM rallisprint Lopella kutsui. Lunta satoi reippaasti koko aamupäivän, joten keliolosuhteet olivat kohdallaan. Ensimmäinen kierros meni vähän reuhaten, muutaman kerran joutui ns. käyttämään koko tien leveyden. Toinen kierros tuli vähän rauhallisemmin, mutta sijoitus oli molemmilla kerroilla sama. Luokan 2. jääden voittajalle 0,34s ja yleiskilpailun kolmas. Jälleen auto pelasi hienosti.

Onnistunut testiviikonloppu on nyt takana ja lähdemme luottavaisin mielin seuraavaan SM-koitokseen. Vauhti riitti pohja-aikoihin ja ero kärkeen oli sen verran pieni, ettei tarvitse muuta kuin karsia pienet ajovirheet pois.

Seuraavana viikonloppuna on vuorossa Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä, Vaakuna-ralli. Kilpailu starttaa perjantai-iltana 2 erikoiskokeella ja jatkuu lauantaina vielä kuudella pätkällä. SM3-luokassa autoja on 25kpl viivalla, joten kilpailu on varmasti tiukkaa. Meillä on kuitenkin selvä taktiikka muiden lyömiseen: maximum attack!

Kisojen kuulumisia ja tuloksia voitte seurata näiltä kotisivuilta sekä facebookista.

Rallitervesin, Tade

--
TULOKSET: Pohjanmaa Ralli / yleinen lk 32

1. Tommi Järvinen 38:11,3
2. Taisko Lario +3,2s
3. Pyry Ovaska +5,6s
--

Vauhtia videon muodossa Lopen SM-sprintistä:© 2017 TadeLario.com
Webdesign by OINASNEVA